Links

Familiekunde Vlaanderen

Welkom bij Familiekunde Vlaanderen, het kennisknooppunt voor familiegeschiedenis in Vlaanderen en Brussel. Familiegeschiedenis is het startpunt voor iedereen die geïnteresseerd is in het familieverleden.


Familyresearch Belgium

FamilyResearch is een sinds 1990 erkend kantoor dat zich specialiseert in het onderzoek naar personen uit het verleden, hetzij in het kader van een familiegeschiedenis, met heraldische en/of kunsthistorische redenen, hetzij in het kader van erfeniskwesties. Bij dergelijk onderzoek maken we graag gebruik van een internationaal netwerk van een 25-tal bekwame genealogen.


Familiekunde Vlaanderen, regio Leuven

Familiekunde Vlaanderen is een door de Vlaamse Overheid erkende organisatie, actief op het vlak van familiegeschiedenis en het familiaal erfgoed in Vlaanderen.
Familiekunde Vlaanderen heeft haar werking lokaal verankerd en gespreid over de vijf Vlaamse provincies en een twintigtal regionale afdelingen. Tientallen vrijwilligers zetten zich in om de familiekunde actief te promoten, genealogen met raad en daad bij te staan.
FV-regio Leuven is een van die regionale afdelingen. Zij werd opgericht in 1981 en is sinds 2014 een Vereniging zonder Winstoogmerk waarvan de nieuwe statuten op 8 februari 2014 werden goedgekeurd.
Zij werkt samen met de regio’s Dilbeek, Diest en Aarschot in de provinciale afdeling FV-Provincie Vlaams-Brabant. De webstek is een van de instrumenten waarmee de Leuvense afdeling bovenvermelde doelstellingen wil ondersteunen.


KU Leuven Bibliotheken

De vierentwintig KU Leuven Bibliotheken beheren topcollecties en inspirerende leerruimtes en bieden ook een uitgebreide dienstverlening voor onderzoekers, docenten, studenten en externe bezoekers.


Van Karel de Grote tot Vandenbosch

37 generaties van mijn vader Georges Vandenbosch tot Karel de Grote.


Familiekunde in Midden Vlaams Brabant

Al meer dan 20 jaar maakt Jeanne Servranckx transcripties en gezinswedersamenstellingen van de parochies in de streek van Erps-Kwerps.


Genealogical Society of Flemish Americans

Al meer dan 20 jaar maakt Jeanne Servranckx transcripties en gezinswedersamenstellingen van de parochies in de streek van Erps-Kwerps.


FamilySearch

FamilySearch helpt dat mogelijk te maken met haar stamboom, ’s werelds grootste online stamboom met informatie over meer dan 1,2 miljard voorouders.
De stamboom biedt gebruikers een gratis stamboomsjabloon met meerdere boom- en waaiergrafiekweergaven, tijdlijn- en kaarthulpmiddelen, hints voor gegevens en onderzoekshulpmiddelen en toegang tot miljarden online records.

Ontgrendel de volledige databanken
Koop de boeken